matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
agent:
w trójkącie prostokątnym ABC, w którym |<A|=90stopni, |BC|=102cm |AC|=48cm poprowadzono odcinek DE długośći 30cm równolegly do boku AB tak, że D∊AC i E∊BC. Oblicz długość odcinka AD
26 lut 14:51
Eta:
102
48
=
⇒
x
=..........
30
x
26 lut 19:04