matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Największa wartośc funkcji
nanana:
największa wartość funkcji f(x) = −5(x+4)(x−8) wynosi ?
Δ
Czy tu wystarczy policzyc tylko q = −
, które wyjdzie 180 i to koniec?
4a
26 lut 14:33
Jerzy:
Policz f(2)
26 lut 14:35
nanana:
dlaczego f(2)?
26 lut 14:37
Jerzy:
Bo x
w
= 2
26 lut 14:39
olekturbo:
wystarczy q obliczyc
2 = p q = f(p) = f(2)
26 lut 14:39