4x+|x| | x−4|x| | ||
+ | |||
3x−|x| | 5x+|x| |
4x−x | x+4x | 3x | 5x | |||||
1.− kiedy x<0 to mamy | + | = | + | = | ||||
3x+x | 5x−x | 4x | 4x |
3 | 5 | |||
= | + | =2 | ||
4 | 4 |
4x+x | x−4x | 5x | −3x | |||||
2.− kiedy x>0 to mamy | + | = | + | = | ||||
3x−x | 5x+x | 2x | 6x |
5 | −3 | 15 | −3 | 12 | ||||||
= | + | = | + | = | = 2 | |||||
2 | 6 | 6 | 6 | 6 |
4x+|x| | x−|4x| | |||
a więc | + | =2 dla x≠2 | ||
3x−|x| | 5x+|x| |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |