matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj działania
Dziobak:
1
1
2x
4x
3
8x
7
−
−
−
−
1−x
1+x
1+x
2
1+x
4
1+x
8
26 lut 00:23
Eta:
x≠± 1
1
1
1+x−1+x
2x
−
=
=
1−x
1+x
1−x
2
1−x
2
2x
2x
1+x
2
−1+x
2
4x
3
−
= 2x(
)=
1−x
2
1+x
2
1−x
4
1+x
4
...................... .........................
16x
15
............=
1−x
16
26 lut 01:06