matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krótka granica
Jac:
Ma wyjść zero, tylko nie wiem dlaczego. Próbowałem szpitalem, ale bezskutecznie: lim(x do minus nieskonczonosci) xe
x
25 lut 20:42
Mila:
1
lim
x→−
∞
x*e
x
= lim
x→−
∞
x*(
)
−x
=
e
x
1
=lim
x→−
∞
=
H
lim
x→−
∞
=0
e
−x
−e
−x
26 lut 20:30