x | 1 | ||
xarcsin √x−∫ | |||
√1−x | 2√x |
1 | x | |||
xarcsin √x− | ∫ | dx | ||
2 | √x−x2 |
x | ||
∫ | dx | |
√x−x2 |
1 | ||
x= | ||
1+t2 |
−2t | ||
dx= | dt | |
(1+t2)2 |
1 | 1+t2 | (−2t) | ||
∫ | dt | |||
1+t2 | t | (1+t2)2 |
dt | 1+t2−t2 | |||
−2∫ | =−2∫ | dt | ||
(1+t2)2 | (1+t2)2 |
dt | t | (−2t) | |||
∫ | +∫ | dt | |||
1+t2 | 2 | (1+t2)2 |
dt | 1 | t | 1 | dt | |||||
∫ | + | − | ∫ | ||||||
1+t2 | 2 | 1+t2 | 2 | (1+t2)2 |
1 | t | 1 | dt | |||
+ | ∫ | |||||
2 | 1+t2 | 2 | (1+t2)2 |
1 | t | 1 | ||
+ | arctan(t) | |||
2 | 1+t2 | 2 |
√1−x | ||
−√x√1−x−arctan( | )+C | |
√x |
1 | 1 | √1−x | ||||
xarcsin √x+ | √x√1−x+ | arctan( | )+C | |||
2 | 2 | √x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |