Ciągi
abc: Oblicz granicę ciągu lim(1n−3/2n+4)3n+2
25 lut 20:15
Jack: jak to wyglada...
lim −> nieskonczonosc?
| | n − 3 | |
lim ( |
| )3 * n + 2 |
| | 2n + 4 | |
25 lut 20:20
abc: Źle zapisałem : lim (2n−3/2n+4)3n+2
25 lut 21:21
Janek191:
| | 2 n − 3 | |
an = ( |
| )3n + 2 ? |
| | 2 n + 4 | |
25 lut 22:14
abc: | | 2n+4−4−3 | | 2n+4 | | −4−3 | | −7 | |
( |
| )3n+2= ( |
| + |
| )3n+2=(1+ |
| )3n+2 = |
| | 2n+4 | | 2n+4 | | 2n+4 | | 2n+4 | |
| | −7 | |
= [(1+ |
| )2n+4]3n+2/2n+4 = (e7)3/2 |
| | 2n+4 | |
26 lut 14:40
abc: Jest ok?
26 lut 14:40