proste
bratlomiej: dane sa proste y=−12x+4 y=x y=3x . wspolrzedne wierzcholkow trojkata leza na
tych prostych .oblicz pole trojkata
25 lut 18:19
Tadeusz:
jak zapisujesz zadanie to treść "przerysuj" słowo w słowo a nie wypisujesz własne bzd...
| | 3 | |
y= |
| to funkcja wymierna a nie liniowa |
| | x | |
25 lut 18:28
Jack: przyrownaj do siebie zeby znalezc te wspolrzedne...
25 lut 18:28
bratlomiej: no brawo tylko ze nie mam polecenia ...yyy ale wlasnie dlaczego przyrownywac bo to ze leza na
tych prostch to nie znaczy ze w miejscu przeciecia
25 lut 18:30
bratlomiej: robilem to zad na maturze..to jedyne co mi przszlo do glowy i porownalem...i wyliczylem 2
wspolcedne ale tylko sa 2 przecciecia nie ma 3
25 lut 18:32
Tadeusz:
ty czytasz co się do Ciebie pisze
Wykresem y={3}{x} nie jest prosta. ZAPISZ PORZĄDNIE TREŚĆ
25 lut 18:32
bratlomiej: nie wiem jak zapisac

AAAA no sa dane wykresy ok ?
25 lut 18:38
Tadeusz:
szkoda czasu na takie zgaduj zgadule
25 lut 18:47
bratlomiej: no prawda ale jest dobrze ma byc wykresow ...ale ja cie nie obrazilem wczesniej

no wiesz ale
ok moze ktos inny zrobi
25 lut 18:54
Tadeusz:
czy ja Cię obrażam

... proszę tylko abyś
porządnie wpisał całą treść zadania
Tyle, że TY nijak tego pojąć nie możesz.
25 lut 18:55
bratlomiej: no tak jestem oporny

ale ja nie wiem jaka jest tresc

ma byc taka sama jak u gory ale ma
byc wykresy zamiast proste
25 lut 18:59
Tadeusz: to skąd masz to zadanie?
25 lut 19:00
bratlomiej: maturre pisalem
25 lut 19:01
Tadeusz:
Wypisujesz bzdety a potem się dziwisz, że nikt nie chce pomóc
Piszesz "wspolrzedne wierzcholkow trojkata leza na tych prostych "
To nie współrzędne .... to wierzchołki leża....
Takich trójkątów których wierzchołki leżą na wykresach napisanych funkcji jest
nieskończenie wiele ... bo treść jest bzdetnie napisana
25 lut 19:03
Tadeusz: chłopie ogarnij się .... powiedz jaką maturę i kiedy .... to odnajdziemy
25 lut 19:04
bratlomiej: zadna mature z takich ...no taka byla tresc zadania mi tez sie wydawalo ze ma nieskonczenie
ale....nie wazne juz nie trzeba
25 lut 19:08
Jack: zeby polecenie mialo sens to wierzcholki trojkata znajduja sie na przecieciach funkcji
wiec porownujesz
pierwsza do drugiej
pierwsza do trzeciej
druga do trzeciej
i masz 3 punkty (wierzcholki tego trojkata)
25 lut 19:22
bratlomiej: no wlasnie ze nie na przecieciach a na pewno sie nie przecinaja w 3 punktach ale juz nie wazne
25 lut 19:23