poprawienie bledu
df: bardzo bym prosil o wskazanie, gdzie robie blad w liczeniu lub dlaczego zle robie

Znajdź najmniejszą i największą wartość funkcji f(x) =
√3sinx + cosx w przedziale <0 ;2π>
.
| | √3 | | sinx*sin30+cos30*cosx | |
f(x)=√3(sinx+ |
| cosx)=√3(sinx+tg30cosx)=√3( |
| ) = |
| | 3 | | sin30 | |
A odpowiedz to −2 oraz 2
25 lut 18:11
PW:
| | √3 | | 1 | |
f(x\) = 2( |
| sinx + |
| cosx) = 2(sinxcos30° + cosxsin30°) = 2sin(x+30°) |
| | 2 | | 2 | |
25 lut 19:56
df: a moglbys mi wytluamczyc, dlaczego przez podstawienie tangensa mi to rownanie nie zagralo?
26 lut 11:27
Jerzy:
Bo tg = sin/cos ,a nie odwrotnie jak zrobiłeś
26 lut 11:38