matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
la:
Logarytmy Jak można uprościć takie wyrażenie
log3
2 *
+ 1
log2
log2
3 *
− 1
log3
25 lut 10:45
Bogdan:
log3
(2 *
+ 1) * log2 * log3
log2
=
log2
3 *
− 1) * log2 * log3
log3
2log3 + log2 * log3
=
= ...
3log2 − log2 * log3
25 lut 12:50