tryg
wera:
| | 1 | |
Wiedząc, że sinxcosx = |
| , gdzie x jest katem ostrym, oblicz |
| | 3 | |
(sin
2x − cos
2x)
2
Zrobiłam coś takiego
(2cos
2x−1)
2 = 4cos
4x − 4cos
2x + 1
t = cos
2x
4t
2 − 4t + 1
Δ=0
i nie wiem co dalej..
24 lut 21:37
ICSP: | | √5 | |
cos2x = √1 − sin2(2x) = |
| |
| | 3 | |
| | 5 | |
(sin2x − cos2x)2 = (cos2x)2 = |
| |
| | 9 | |
24 lut 21:42
ikd: (cos2 x−sin2 x)2=cos22x=1−sin22x=1−4(sin x cos x)2=...
24 lut 21:42
wera:
Dziękuje
24 lut 21:54
jet12:
Czy w tym co napisał ikd nie ma przypadkiem błędów?
25 lut 17:28
jet12:
Sprawdzicie czy tam jest błąd?
25 lut 18:24
jet12:
Może ktoś rzucić okiem?
26 lut 18:30
Eta:
Okiem nie można rzucać!
26 lut 18:43
jet12:
Eto.......

Podpowiedz proszę, czy w tym co napisał ikd nie ma błędów
26 lut 18:58