matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nowa era
Damian:
Problem z zadaniem:
http://tiny.pl/g7qhz
Probowałem zrobić to samemu ale nie mogę pójść naprzód:
http://tiny.pl/g7qqq
Proszę mi dać jakąś wskazówkę, albo powiedzieć gdzie robie błąd. Z góry dziękuje za poświęcony czas.
24 lut 21:32
Janek191:
x
2
+ y
2
= 64 x
2
+ y
2
− 6 x + 9 − a
2
= 0 −−−−−−−−−−−−−− 64 − 6 x + 9 − a
2
= 0 6 x = 73 − a
2
73 − a
2
x =
6
============
73
2
− 146 a
2
+ a
4
+ y
2
= 64 itd.
36
24 lut 21:45
Damian:
Coś takiego ma być? :
http://tnij.at/73925
24 lut 21:45