jjj
pies: funkcja f dana jest wzorem f(x)=
ax+bx+c a) wyznacz wspołczynniki a, b i c jezeli wykres
funkcji f jest symetryczny do wykresu funkcji g(x)=
2x+4x+3 względem prostej y=2
nie mam pojecia o co w tym chodzi
24 lut 19:55
loki:
nie dziwie sie...
24 lut 19:57
pies: ;c
24 lut 19:57
Tadeusz:
| | 2(x+3)−2 | | −2 | |
g(x)= |
| =2+ |
| |
| | x+3 | | x+3 | |
skoro f(x) ma być symetryczne do g(x) względem y=2 .... to chyba już jasne
24 lut 20:02
Tadeusz:
24 lut 20:05
pies: no nie jasne

co to znaczy jak to zamienic?
24 lut 20:06
Tadeusz:
narysuj sobie
| | 2 | | −2 | |
f(x)= |
| +2 i g(x)= |
| +2 to zrozumiesz  |
| | x+3 | | x+3 | |
24 lut 20:11
pies: e no wytlumacz ze:( bo ja tej f nie rozumiem
24 lut 20:12
Tadeusz:
a narysować potrafisz?
24 lut 20:14
24 lut 20:18
pies: ale to nie jest odp na to pytanie skoro wzgledem y=2 to pewnie jakies liczby trzeba zmieniac
24 lut 20:20
Tadeusz:
TY bierz się za teorię a nie rzucasz się na "głęboką" wodę

Oczywiście, że zadanie nie jest jeszcze skończone ... ale znasz już inną postać f(x)
i z tego masz policzyć a oraz b i c
24 lut 20:24
pies: pomoz no ... a nie
24 lut 20:43
bratlomiej: no ale czemu nikt nie pomoze ?
25 lut 18:15
Tadeusz:
a to
pies jest
bartłomieja?
25 lut 18:25
bratlomiej: no co ja cie od psow nie wyzywam
25 lut 18:31
bratlomiej:
25 lut 18:39