matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
try
susanna:
Zapisz sin(x), cos(x) przy użyciu tg(x/2) jak się w ogóle za to zabrać, pomocy?
24 lut 19:10
ICSP:
sinx
x
x
2sin
cos
2
2
sinx =
=
=
1
x
x
sin
2
+ cos
2
2
2
x
2tg
2
=
x
tg
2
+ 1
2
analogicznie dla cosx.
24 lut 19:14