matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W koło o promieniu p{5} wpisano prostokąt, którego pole jest 2π razy mniejsze od
anucha:*:
W koło o promieniu
√
5
wpisano prostokąt, którego pole jest 2π razy mniejsze od pola koła. Oblicz obwód prostokąta.
Potrzebuje pomocy
kto mnie uratuje
27 gru 12:46
Godzio:
P
o
= πr
2
=5π
P
o
5π
P
p
=
=
=2,5
2π
2π
27 gru 12:55
anucha:*:
superowo dzieki
pozdrawiam
27 gru 13:05