matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
`
Adam:
l jest równoległa do wektora [−1,2,4], zaś płaszczyzna jest prostopadła do prostej l.
4+x
2−y
z−....
l:
=
=
−4
....
...
π:x+..y+..z+..=0 Znam regułę równoległości, ale martwi mnie 2−y, wie ktoś jak kto przekształcić, żeby było dobrze ?
24 lut 18:03
Godzio:
4 + x
y− 2
z − ...
=
=
−4
− ...
....
24 lut 18:05
Adam:
Ok, jeśli wektor nie jest równoległy, obowiązuje ta sama zasada ?
24 lut 18:09