trygonomettruia
paulinka: jak wyznaczyć z tej funkcji maksymalną wartośc jest ona przedstawiona za pomocą pola P=4sinα
+4sinαcosα
α=60
24 lut 16:54
paulinka: POMOCY
24 lut 19:18
paulinka: UP
24 lut 20:40
Eta:
Brak poprawnej treści zadania! ( jakie pole . czyje pole? ... sołtysa? czy .....
P'(α)= 4cosα+ 4cos2α−4sin2α = 4cosα+ 4(2cos2α−1)
P'(α)=0 ⇒ 2cos2α+cosα−1=0 ⇒ (2cosα −1)(cosα+1)=0 ⇒ ............
..........................
.......................
dokończ........
24 lut 21:15
paulinka: dzięki
24 lut 21:18