matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wiedzac że na rysunku
sylwiag:
Wiedząc że na rysunku IOAI=5cm, IABI=4cm, IOA1I=7.5cm , IA1B1I=6cm określ wzajemne położenie prostych k i I.
26 gru 23:05
Dag:
IOAI
IABI
Jeżeli:
=
−−− to proste k i l są równoległe
IOA
1
I
IA
1
B
1
I
z tw. Talesa sprawdzamy , czy tak jest
5
50
2
=
=
7,5
75
3
4
2
i
=
6
3
wniosek ...... podaj już sama
26 gru 23:39