matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z góry dziękuje ;)
LecimyZTematem:
sin
3
x+sinx=0 sinx(sin
2
x+1)=0 sinx=0 sin
2
x=−1 czyli odp.x=π+kπ
proszę napisać czy dobrze
24 lut 15:23
kochanus_niepospolitus:
tak ponieważ sin
2
x = −1 <−−− brak rozwiązań
24 lut 15:24