geometria analityczna
ppp: Wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej k:y=2x+3
Proszę o sprawdzenie.
k:y= x+2y+3
24 lut 12:05
kochanus_niepospolitus:
y = x+
2y + 3
24 lut 12:09
kochanus_niepospolitus:
druga sprawa −−− czy ta prosta prostopadła nie ma przechodzić przez jakiś punkt
24 lut 12:09
ppp: nie? po prostu mam tylko wyznaczyć równanie
24 lut 12:11
kochanus_niepospolitus:
no to 'to coś' będzie prostopadła do 'k', ale w takiej postaci każdy nauczyciel będzie się
zastanawiał 'coś ty napisał'
24 lut 12:19