Jak narysować tą linię na wykresie
lpppppp: Narysuj na wykresie linię o równaniu x2 + y2 = x+y
24 lut 11:38
Bogdan:
x2 + y2 − x − y = 0 to równanie okręgu
24 lut 11:42
lpppppp: Ale jak to narysować, trzeba podstawiać jakieś konkretne liczby?
24 lut 11:56
lpppppp: Już wiem, dziękuję za pomoc!
24 lut 11:59
Mariusz:
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
(x− |
| )2− |
| +(y− |
| )2− |
| =0 |
| | 2 | | 4 | | 2 | | 4 | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
Okrąg o środku w ( |
| , |
| ) i promieniu |
| |
| | 2 | | 2 | | √2 | |
25 lut 18:41