Funkcja Liniowa
Igor:
| (x−3)(x+3) | |
| <(większe równe)0 |
| 3−x | |
x >(większe równe) 3
x>3
Co źle i co dalej?
24 lut 07:43
Jerzy:
Jaka tresc zadania
24 lut 08:14
Igor: Naszkicuj wykres tej o to funkcji + podaj maksymalne przedziały monotoniczności.
24 lut 08:19
===:
... a Ty sam choć rozumiesz co napisałeś

Widzisz tu jakąś funkcję?
24 lut 08:49
Jerzy:
1) y = −(x+3) = −x − 3 .... i rysujesz
24 lut 08:55
===:
a Ty
Jerzy też to jeszcze przemyśl
24 lut 08:56
Jerzy:
i oczywiście x = 3 nie należy do dziedziny
24 lut 08:57
Igor: No przekształciłem wykres i opuściłem wartość bezwzględną xd
24 lut 08:58
===:
Igor ... na tym poziomie nie możesz już mylić pojęć równanie ... nierówność ... funkcja
24 lut 09:01
Igor: no znaczy nierówność .
24 lut 09:08