Pomocy
Miska: Rozważamy ciag kwadratów kolejnych liczb naturalnych: 1, 4, 9, 16,.... Jednym z wyrazow tego
ciagu jest luczba 10
10. Nastepnym wyrazem jest liczba? A. (10
10)
2 B. (10
5 + 1)
2 C.
(10
5)
2 + 1 D. (10
10 + 1)
2 obliczenia potrzebuje
24 lut 00:39
Kotka: Pomocy! To na jutro :c
24 lut 01:06
Bogdan:
jak na jutro, to masz jeszcze sporo czasu
24 lut 01:16
Kotka: Hahahaha oj Bogdan
24 lut 01:23
Bogdan:
1 = 12
4 = 22
9 = 32
......
529 = 232
następny kwadrat = (23 + 1)2
......
86 = (83)2
następny kwadrat = (83 + 1)2
......
1010 = (105)2
następny kwadrat = ...
24 lut 01:40