wyznacz m
xxxx: Funkcja f jest okreslona wzorem f(x)=mx2+4x+1. Wyznacz te wartosci m, dla ktorych wierzcholek
paraboli bedacej wykresem funkcji f lezy na prostej y=−x−5
23 lut 22:07
tss: f(x)=ax
2+bx+c
W=(p,q)
x=p
y=q
q=−p−5
m−4=2−5m
m=1
23 lut 22:32
Eta:
@ [xxxx]]
Zasypałeś/aś forum zadaniami .......
Po podanych rozwiązaniach ..... nie umiesz napisać słowa :
dziękuję
23 lut 22:42
xxxx: Przepraszam bardzo, ale zrobilam sobie maraton z zadaniami i tych kilka nie wiedzialam jak
ruszyc, wstawilam je tylko i poszlam spac :<
Juz sie poprawiam Dziekuje
24 lut 08:48
Eta:
24 lut 14:15