matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyrazenie
aga124:
HELP Ile liczb calkowitych spelnia nierownosc 2*pi*x jes wieksze lub rowne 3x2? A. 0 B. 1 C. 2 D. 3
23 lut 21:27
tss:
2*pi*x≥=3x
2
3x
2
−2*pi*x≤<=0
2*pi
3x(x−
)≤0
3
a>0
2*pi
x≥0 i x≤
=2.0944
3
dla x ∊ Z x={0 1 2}
23 lut 22:41
Eta:
π π π
( pi
23 lut 22:47