prooosze pomocy
Julllka: Jeżeli ciąg ( a
n ) określony jest wzorem an= 2n
2 − n+1 to,
a) a
2n = 2n
2 − 2n +1
b) a
2n = 2 (n+1)
2 − (n+1) +1
c) a
2n = 2( 2n
2 − n+1 )
d) a
2n = 8n
2 − 2n+1
Jaka odpowiedź i dlaczego ?

Dziękuje
23 lut 21:01
zef: 2(2n)2−(2n)+1
8n2−2n+1
D
23 lut 21:03
Andrzejek: C
23 lut 21:03
Julllka: dziękuje
23 lut 21:04
The City:
To jaka jest tu dobra odpowiedź?
Ja liczyłbym tak jak zef..
23 lut 21:13
zef: Z ciągów już za dużo nie pamiętam ale ja rozwiązanie andrzeja interpretowałbym jako nie a2n
ale jako 2an
23 lut 21:14
The City:
Ok, dzięki
23 lut 21:15
Julllka: taka jak zef zgadza się
23 lut 21:16
The City:
23 lut 21:17