matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli ciąg (an) jest określony wzorem (poniżej), to
Gocha:
2n − 1
an =
n + 1
2n − 2
a) a n−1 =
n− 1
2n − 3
b) a n−1 =
n+1
2n − 3
c} a n−1 =
n
2n − 2
d) a n−1 =
n
23 lut 20:52
zef:
C
23 lut 20:55
Gocha:
Dlaczego C ?
23 lut 21:02
zef:
2n−1
masz wyznaczyć wzór ogólny ciągu a
n−1
czyli podstaw do ciągu an=
zamiast n daj
n+1
n−1
23 lut 21:04
Julllka:
dzięki
23 lut 21:08