matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak przekształcić
Buni:
1
e
x
jak przekształcić
do formy
e
x
+ e
−x
e
2x
+1
23 lut 18:22
ICSP:
pomnożyć licznik i mianownik przez e
x
.
23 lut 18:25
Benny:
1
1
1
e
x
=
=
=
e
x
+e
−x
1
e
x
+
e
x
e
2x
+1
e
x
e
2x
+1
23 lut 18:26