matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dwumian Newtona, pochodne
Pani_architekt:
Proszę o pomoc/dwumian Newtona 5 ∑ [(5)x
(
5−k) *h
k
]= k=0. k Proszę o wyliczenie tej pochodnej, to jest po prostu bardziej skomplkowana wersja tego równania (x
5
)'=5x
4
23 lut 17:58