matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne cząstkowe.
tom:
Cześć. Mam taki przykład: Policz pochodne cząstkowe f(x,y,z) = x
y
. Jak policzyć dla z ? dla x − Fx = y * x
y
−1 dla y − Fy = x
y
* log(x) dla z ?
23 lut 17:55
ikd:
f'
z
=0
23 lut 17:59