matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie a(a-2)=b(b-2) wykaż
AFS:
Wiedząc że prawdziwe jest równanie a(a−2)=b(b−2), wykaż że a=b oraz a+b=2
23 lut 17:34
ICSP:
nieprawda. Dla a = 0 = b równanie zachodzi ale nie zachodzi drugi warunek.
23 lut 17:39