1)Wykaż, że liczba 3^20+4^9+6^10 jest złożona.
Almo: 1)Wykaż, że liczba 320+49+610 jest złożona.
2) Wewnątrz kwadratu ABCD obrano punkt S taki, że |SD|=|SC|=|CD|, Miara kąta BSC jest równa ?
odp 75o
Wyjaśni ktoś ?
23 lut 17:13
===:
320+318+210*310=310(310+38+210)
23 lut 17:18
Almo: Dziękuje

a to?
Ślimak pokonał jedną trzecią trasy drogi ze średnią prędkością 3cm/min, połowę pozostałej drogi
− ze średnią prędkością 2cm/min a ostatni fragment − ze średnią prędkością 1cm/min. Oblicz
średnią prędkość
| | 3 | |
zrobiłem to tak: |
| = 3*611= 1,6cm/min i niby odpowiedź dobra |
| | 13 + 12 + 1 | |
ale sam nie jestem przekonany
23 lut 17:32
===:
mnie też nie przekonałeś
23 lut 17:49
===:
ale jest OK
23 lut 17:52
Almo: no to okej i dziękuje

a jak to zrobić w miarę sprawnie ?
Wyznacz równanie prostej l, która jest równoległa do prostych o równaniach 2x+3y−6=0
i 4x+6y+10=0 i leży w takiej samej odległości od każdej z nich.
Wzorem na odległość punktu od prostej ?
23 lut 19:35
ICSP: od kiedy 4
9 = 3
18 ?
23 lut 19:38
Almo: chodziło zapewne o 218 ^^
23 lut 19:39
Almo: 218
23 lut 19:39
ICSP: wtedy nie można wyciagnąć przed nawais 310, więc roziązanie jest błędne.
23 lut 19:43