matematykaszkolna.pl
Proszę o radę dotyczącą matury z matematyki rozszerzonej. Damian: Witam, z racji zbliżającej się matury z matematyki chciałbym spytać czy po zrobieniu wszystkich arkuszy z Nowej Ery 2016 oraz z Aksjomatu 2016 dam radę napisać mature tak na 60%? Uczyłem się systematycznie od początku roku po 2 godziny dziennie robiąc zadania ze zbioru Andrzeja Kiełbasy aby nabrać umiejętności. I czy warto robić starsze arkusze maturalne? Ponieważ od 2015 zasady się trochę zmieniły i nie wiem czy jest sens je robić. Pytam tutaj ponieważ nie wiem do kogo innego mógłbym się zwrócić z takim pytaniem. Z góry dziękuje za poświęcony czas. Pozdrawiam.
23 lut 16:17
===: ... pewnie tak ... pod warunkiem, że: − nie zje Cię trema − nie będziesz się rzucał na zadania jak "szczerbaty na suchary" przeczytasz każde raz i drugi aż na pewno je zrozumiesz a nie tylko będzie Ci się wydawało że rozumiesz − nie będziesz automatycznie wycofywał się zadań otwartych (nawet jeśli go nie zrobisz do końca − może jakaś "częściówka")
23 lut 16:24
Damian: Bardzo dziękuje za rady emotka Jakby ktoś jeszcze miał jakieś ciekawe rady to będę bardzo wdzięczny jak się nimi podzieli, ja zatem wracam do robienia zadań. Pozdrawiam emotka
23 lut 16:47