okręgi, promien
exclusive: Dane są 2 okręgi o środkach: mniejszy okrąg B, większy A. Wiadomo, że są styczne zewnętrznie.
Punkt S stanowi środek odcinka AB, a długość odcinka AS wynosi 6 cm. Promień mniejszego okręgu
ma 2 cm. Promień okręgu większego ma długość...?
23 lut 13:18
5-latek :

rB=2cm
Warunek na to aby dwa okręgi okręgi były styczne zewnwtrznie jest taki
|AB|= r
A+r
B
23 lut 13:24
5-latek : |AB|=6cm
rB=2cm wylicz z tego rA
23 lut 13:25
5-latek : Przepraszam CIe. Zle przeczytałem zadanie
23 lut 13:28
23 lut 14:21
exclusive: ?
23 lut 14:21