Funkcja homograficzna z wartością bezwględną
Igor:
| | 6 | |
Wiem że mam narysować |
| i przesunąć w prawo o 1. |
| | x | |
Problem następuje później (Nie mogę znaleźć dobrego videoporadnika), wiem że mam odbić
symetrycznie. Jedno czasami zostaje bez zmian drugie jakoś dziwnie się obraca.
Jak możecie tu wytłumaczyć albo jakiś link gdzie ładnie wytłumaczone bd wdzięczny.
22 lut 20:26
===:
zauważ, że:
| | 6 | | 6 | |
f(x)= |
| +1=| |
| |+1 |
| | |x−1| | | x−1 | |
22 lut 20:31
===:

6/x siwa
6/(x−1) niebieska
22 lut 20:34
Igor: No problem jest z tą symetrią, zależności od asymptoty i osi.
22 lut 20:37
===:

i dalej
22 lut 20:38
Igor: Czyli to co jest nad osią Y to zostaje na swoim miejscu?
22 lut 20:39
sss: tak
22 lut 20:51
sss: podziekuj ;c
22 lut 20:52
Igor:
I jeszcze coś takiego.
22 lut 20:53
Igor: Dziękuje i dziękuje z góry za drugie
22 lut 20:54
b: no i nikt nie pomogl
22 lut 22:23
Igor: :(
23 lut 07:29
5-latek: | | 6 | |
Popatrz na wykres y=| |
| |+1 z postu 20:38 kolegi === (ten czerwony |
| | x−1 | |
Jak on lezy względem osi OX? Jest nad osia czy pod osia OX ?
Odpowiedz na to pytanie
23 lut 07:45