cc
sss: wykres −2x+3 /6x−5 +3 ma asymptooty x=p i y=q wyznacz p*q
(2x+3):(6x−5)=13
−2x+53
========
= 143
14/36x−5+13
na dole jest 6x−5
co dalej
22 lut 19:39
===:
zapisać porządnie treść zadania to duuuuuuża sztuka

To co napisałeś to równanie ... a jakiż wykres może mieć równanie?
22 lut 19:46
sss: dobrze jest zapisane tylko glupiec nie rozumie

wykres −2x+3 /6x−5 +3 wiadomo ze chodzi
wiadomo o co ...3 ma asymptooty x=p i y=q no pytm sie co dalej jak przeksztalicic
22 lut 20:17
sss: acha czyli nikt nie pomoze?
22 lut 20:45
===:
tylko głupiec wypisywać może takie brednie
22 lut 20:48
sss: powiedz gdzie popelnilem blad a ci udowodnie zem nie glupiec
22 lut 20:49
===:
to ty powiedz skąd to stwierdzenie o asymptocie +3
22 lut 20:58
===:
22 lut 21:02
sss: to jest funkcja {−2x+3} /{6x−5 } +3
22 lut 21:02
sss: bbrawo geniuszu algebraicznie to zrob
22 lut 21:03
===:
podpuszczać to ty możesz .... w spodnie

NAUCZ SIĘ PISAĆ TREŚĆ ZADAŃ
22 lut 21:09
b: no ale przepisalem wszystko tak jak w ksiazce mistrzu wypij
22 lut 21:18
===:
po lewej stronie ramki masz przykłady jak wpisywać treść .... zapoznaj się z tym
Inaczej to robisz tu zgaduj zgadulę i marnujesz czas innych
22 lut 21:24
===:
| | −2x+3 | |
czy to jest f(x)= |
| +3  |
| | 6x−5 | |
22 lut 21:26
b: 2 pytanie tak ....ja to podzielilem i jest dobrze !
22 lut 21:35
===:
| | −2x+3+18x−15 | | 16x−12 | | 16(x−3/4) | |
f(x)= |
| = |
| = |
| = |
| | 6x−5 | | 6x−5 | | 6(x−5/6) | |
| | 16 | | x−5/6+1/12 | | 8 | | 1/12 | | 8 | | 2/9 | |
= |
| * |
| = |
| [1+ |
| ]= |
| + |
| |
| | 6 | | x−5/6 | | 3 | | x−5/6 | | 3 | | x−5/6 | |
22 lut 21:43
===:
| | 5 | | 8 | |
i dopiero tu masz asymptoty x= |
| y= |
| |
| | 6 | | 3 | |
22 lut 21:45
===:
22 lut 21:48
b: nie umiem takiego sposobu i mi sie nie podoba ja podzielilem ;c tylko nie wiem co dalej
22 lut 21:48
===:
i cóż ci wyszło z tego dzielenia

... no i w poście z 20:49 miałeś mi coś udowodnić
22 lut 21:56
b: nie pokazales bledu ..to domyslne i musiales sie domyslic Wiesz

no a z dzielenia mi wyszlo
dziwadlo dlatego ty doprowadz go do konca ...no nie obijaj siie

masz jablko
22 lut 22:08
===:
a jak już chcesz dzielić to tak:
| | 8 | | 4/3 | | 8 | | 4/3 | | 8 | | 2/9 | |
(16x−12):(6x−5)= |
| + |
| = |
| + |
| = |
| + |
| |
| | 3 | | 6x−5 | | 3 | | 6(x−5/6) | | 3 | | x−5/6 | |
−16x+40/3
4/3
22 lut 22:09
b: skad zes to wziol 16x−12
22 lut 22:23
===:
patrz 21:43
22 lut 22:29
b: czlowieku skad zes to wzial −2x+3+18x−15
22 lut 22:37
b: acha bo ja tego 3 wogole nie widzialemm aaaa to widzisz trzabylo powiedziec duzo wczesniej
...rece opadaja

ale bardzo dziekuje ...dobranocka
22 lut 22:39
===:
rzeczywiście ręce opadają

Patrz co pisałeś 20:17
Sam ne rozumiesz co piszesz
22 lut 22:50