matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
procenty
Danielek:
Jeżeli 0,02% pewnej liczby jest równe 8 to ta liczba jest równa.
22 lut 19:06
yyhy:
0.02 (=2 procent) czy 0,02%=0.0002 ?
22 lut 19:07
52:
x − pewna liczba 0,02%*x=8 x = ?
22 lut 19:07