wiedząc, że logarytm przy podstawie 2 z x równa się 0,1, oblicz
Madzia: wiedząc, że log2 x = 0,1 oblicz
a) log2 (√x)3
b) log2 1x
22 lut 18:12
Eta:
a) log2(√x)3= log2x3/2= 1,5*log2x= 1,5*0,1=.........
b) log2(1/x)= log2x−1= −log2x= −0,1
22 lut 18:15
yyhy: (√x)3=x3/2 i tyle ci potrzebne do a)
22 lut 18:16
Eta:
22 lut 18:16
Madzia: a może mi ktoś wyjaśnić skąd to 1,5 ?
22 lut 18:32
Jack: loga bx = x * log a b
wzór...ktory mozna wyprowadzic...
22 lut 18:38
Madzia: aaa dziękuje bardzo, już wszystko rozumiem
22 lut 18:39