matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba a jest równa:
Anja:
1
3
a=
+
√
2
−
√
3
√
3
22 lut 16:53
dero2005:
1
√
2
+
√
3
3
√
3
*
+
*
=
√
2
−
√
3
√
2
+
√
3
√
3
√
3
√
2
−
√
3
3
√
3
=
+
=
√
3
−
√
2
+
√
3
= 2
√
3
−
√
2
−1
3
22 lut 20:37
Jolanta:
√
3
+3(
√
2
−
√
3
3
√
2
−2
√
3
√
6
+3
a=
=
*
=
(
√
2−
√
3
)
√
3
√
6
−3
√
6
+3
3
√
12
−2
√
18
+9
√
2
−6
√
3
6
√
3
−6
√
2
+9
√
2
−6
√
3
3
√
2
=
=
=−
√
2
6−9
−3
−3
22 lut 21:01