kat z osia OX
xxxx: Styczna do paraboli y=3x2−x+4 w punkcie x0 tworzy z osia OX kat?
Poprosilam bym o jakies wskazowki jak to wgl zaczac
22 lut 15:06
Jerzy:
tgβ = f'(x0)
22 lut 15:13
xxxx: co to jest f'(xo)?
22 lut 15:14
Jerzy:
Wartość pochodnej w punkcie x0
22 lut 15:15
xxxx: tgβ=0?
22 lut 15:24
Jerzy:
a skąd 0 ?
22 lut 15:26
xxxx: podstawilam 0 za x ,ale jestem tepa
22 lut 15:27
Jerzy:
Musisz mieć podane x0 , aby obliczyć kąt
22 lut 15:30
xxxx: ale tego w tresci nie ma
22 lut 15:37
Jerzy:
To daj odpowiedż: tg α = 6*x0 − 1
22 lut 15:42
xxxx: dzieki
22 lut 15:47