Dla jakich wartości parametru a równanie |x +a| = 1 - ||x-2|-3| ma dokładnie dwa
Mors: Dla jakich wartości parametru a równanie |x +a| = 1 − ||x−2|−3| ma dokładnie dwa rozwiązania?
22 lut 15:02
M:
17 maj 06:02
iKe:
![rysunek](rys/159805.png)
Dokładnie dwa rozwiązania to napisałbym tak
a∊(−6,−4)U(0,2)
Natomiast dla a={−6,−4,0,2} wykresy pokrywaja sie więc uznałem ze to jest nieskonczenie wiele
rozwiążan
Ale nie jestem pewien czy dobrze myśle
13 cze 13:20
ite:
jest błąd przy zapisie znaków w przedziałach, powinno być a∊(−2,0)U(4,6)
i jeszcze zamiast a={..} trzeba zapisywać a∊{...}
13 cze 15:10
iKe:
dziękuje za poprawienie
13 cze 15:52
Evelynn: Wybierając się w samo serce katastrofy w Czarnobylu, niedawno odbyłem jednodniową wycieczkę za
pośrednictwem platformy
https://chernobylstory.com/pl/ , która skrupulatnie planuje te wrażliwe wycieczki. Nacisk na
bezpieczeństwo i szacunek historyczny był widoczny podczas całej wycieczki, a przewodnicy
szczegółowo wyjaśniali wpływ katastrofy na lokalne społeczności i ekosystemy. To przemyślane
podejście pozwoliło mi naprawdę wchłonąć powagę tego miejsca i jego historii, dzięki czemu
było to coś więcej niż tylko wizyta − było to głębokie doświadczenie edukacyjne.
6 lip 22:03