matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
`
asd:
Pochodna f'=4*(x+3)
2
Z jakiego wzoru należy skorzystać w tym przypadku ?
22 lut 13:46
Jerzy:
f'(x) = 4*2(x+3)
22 lut 13:50
asd:
f'=4*((x+3)
2
')=8(x+3)
22 lut 14:03
asd:
Tylko tyle ?
22 lut 14:03
Jerzy:
Tyle
22 lut 14:05