matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie
Karola:
Wyznacz wartości parametrów a i b dla których wielomian w(x)=x
3
−2ax
2
+bx−1 spełnia warunek w(−2)=3 oraz reszta dzielenia tego wielomianu przez dwumian x−1 wynosi 6
22 lut 11:00
Jerzy:
W(1) = 6 W(−2) = 3
22 lut 11:13