Parametry
Patryk12: Dla jakich wartości parametru m reszta z dzielenia wielomianu w(x)=x4+mx3+13x3+x+4 przez
dwumian p(x)=x+2 należy do zbioru liczb wszystkich spełniających nierówność 1/2|x|−3≤x?
22 lut 10:59
===:
| | 1 | | 1 | |
tam masz |
| |x|−3≤x czy |
| −3≤x |
| | 2 | | 2|x| | |
22 lut 11:45
===:
a 13x
3 czy 13x
2
22 lut 11:49
Patryk12: pierwszy ułamek
22 lut 11:50
Patryk12: i 13x3
22 lut 11:51
Patryk12: nie czekaj jedznak 13x
2 przepraszam
22 lut 11:53
===:
to już tu stało się normą ... jak można wpisać i nie sprawdzić co
22 lut 11:57
===:
W(−2)=...
|x|≤2x+6
licz i przyrównuj
22 lut 12:00
Patryk12: tak jakoś wyszło

dzięki za wszystko
22 lut 12:02
===:
22 lut 13:06