matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
takie zadanie..
grid:
niech m = 2
√
3
− 3
√
2
i n = 2
√
2
+ 3
√
3
a) m * n b) (m − n)(m + n) c) m
2
+ m * n
m
d)
n
prosze o pomoc
24 gru 15:33
Edek:
a)4
√
6
+6*3−6*2−9
√
6
=6−5
√
6
b)(−
√
3
−5
√
2
)(5
√
3
−
√
2
)=−5*3+
√
6
−25
√
6
+5*2=−5−24
√
6
c)4*3−12
√
6
+9*2+6−5
√
6
=36−17
√
6
(2
√
3
−3
√
2
)(2
√
2
−3
√
3
)
13
√
6
−30
d)
=
(2
√
2
+3
√
3
)(2
√
2
−3
√
3
)
−19
24 gru 19:20
grid:
dziekuje
24 gru 20:15