Trygonometria
x: Dla jakich wartości m równanie ma rozwiazanie
|cosx|=−3m2−4m
22 lut 08:34
x: 
?
22 lut 08:45
5-latek: Czasami należy napisac dziekuje za pomoc w rozwiązaniu innych zadań . Wtedy lepiej się
pomaga
22 lut 08:49
x: Dziękuje
22 lut 08:55
Jerzy:
−3m2 − 4m ∊ [0,1]
22 lut 09:00
x: Moge prosić o pomoc dalsza?
22 lut 09:01
5-latek: Ja bym to zrobil tak
Narysowal wykres y=|cosx| i potem ciąl wykres prosta y=−3m2−4m
Może jeszcze Metis spojrzy i wymyśli inny sposób
22 lut 09:01
5-latek: Czesc
Jerzy 
Dobrze ze napisales
TEraz sam to rozumiem tak
|cosx| jest nieujemna wobec tego prawa strona równania tez musi być nieujenna .
Wobec tego ze względu na cosinus musi się zawierac w granicach <0,1>
22 lut 09:05
Jerzy:
Cześć

dokładnie tak
22 lut 09:09
5-latek:
22 lut 09:10
x: Dzięki wielkie!
22 lut 09:15