matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Okregi rozłączne zewnetrznie
Ola:
Wyznacz takie m, aby okręgi o promieniach r1 i r2 były rozłączne zewnętrznie. d oznacza odległość ich środków a) r1=6 r2=21 d=2x−15 b) r1=3,2 r2=1,02 d=5x− 0,78
22 lut 07:51