Potęgowanie pierwiastka
kaczkadziwaczka: Hej mam takie pytanie, wynik potegowania √83 to 8√8? Nie ma możliwości żeby wynik wyniósł
2?
21 lut 23:57
ploa:
to jest 8√8, inaczej 16√2
22 lut 00:00
Eta:
√83= 24,5
22 lut 00:01
ploa:
√8*8*8 = √64 * 8 = √64 * √8 = 8√8
22 lut 00:02
kaczkadziwaczka: Bo mam taki problem przy rozwiązywaniu całki już na samym końcu mam takie coś
| 1 | | 1 | |
| * √83 = |
| * 2 i zastanawiam się jak to zostało zrobione |
| 12 | | 12 | |
22 lut 00:18
Bogdan:
| | 1 | |
a może to jest |
| * 3√8 ? |
| | 12 | |
22 lut 00:19
kaczkadziwaczka: no właśnie nie tylko √83
22 lut 00:22
ploa:
8 jest do 3 potęgi i pod pierwiastkiem kwadratowy czy to jest pierwiastek 3 stopnia z 8?
22 lut 08:03
kaczkadziwaczka: tam jest √83
22 lut 16:35