matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczki
Mimi:
∫
√
2x+8
dx
dx
∫
√
3x−5
21 lut 21:40
ICSP:
Podstawienie t = 2x + 8 Podstawienie t = 3x − 5
21 lut 21:42
Mimi:
Pierwsze zaczęłam tak:
√
2
∫
√
x−4
dx =
√
2
∫(x+4)
1
2
dx ale nie wiem czy dobrze
21 lut 21:43
Mimi:
aa, okii
21 lut 21:43