1.Oblicz pole otrzymanego przekroju. 2.Oblicz cosinus kąta nachylenia ściany boc
loczek: 1.Sześcian o polu powierzchni całkowitej równym 150cm2 przecięto płaszczyzną przechodzącą przez
krawędź dolnej podstawy. Płaszczyzna ta tworzy z podstawą kąt alfa. Oblicz pole otrzymanego
przekroju, jeśli
a)cos alfa=√2/2
bcos alfa= √3/2
c) cos alfa= 1/5
2. W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym pole ściany bocznej jest 4x większe od pola podstawy.
Oblicz cosinus kąta nachylenia ściany bocznej tego ostrosłupa do jego podstawy.
21 lut 21:03
21 lut 21:21